GpFlits Socials

Laatste nieuws

Yamamoto:’ ik zie altijd gelijkenissen tussen max en senna’

Masashi Yamamoto heeft Max Verstappen de grootste onderscheiding gegeven die een coureur zich kan wensen, de Honda F1-directeur ziet veel trekjes van Formule 1-legende Ayrton Senna in de Red Bull-coureur.
Verstappen won de Grand Prix van Monaco in 2021 in de door Honda aangedreven Red Bull. De laatste keer dat de Japanse autogigant in Monte-Carlo op de hoogste trede van het podium stond, was toen Senna de race won in 1992; de overleden Braziliaan heeft een record van zes overwinningen op zijn naam staan in het Prinsdom.


Terugkijkend op de gelegenheid schreef Yamamoto in zijn blog: “Ik zie altijd de gelijkenissen tussen Verstappen en Senna. Ik heb het gevoel dat Verstappens rijgedrag erg lijkt op dat van Senna, en hij is een heel bijzondere coureur voor Honda.”

Dit jaar heeft Red Bull zich ontpopt als een echte titelkandidaat, waarbij Honda de vuurkracht levert. Ironisch genoeg is dit het laatste jaar van hun huidige F1-programma, dat volgend jaar overgaat in Red Bull-powertrains en een aparte reis wacht.

Yamamoto betreurt het dat de betrokkenheid van Honda bij het programma aan het eind van dit seizoen afloopt: “Ik zou willen dat we nog wat langer samen hadden kunnen strijden, maar ik ben erg blij dat we hem op dit speciale moment hebben kunnen steunen.

“Zijn eerste overwinning en eerste podium in Monaco en hij is pas 23 jaar oud, dus hij heeft een goede kans om Senna’s record van zes overwinningen in Monaco te evenaren en te overtreffen, en ik ben blij dat ik de basis voor hem heb kunnen zijn om die eerste stap te zetten.”

Honda’s laatste periode in de F1 kende serieuze kinderziektes toen ze in 2015 terugkeerden met McLaren. Wat volgde waren drie vergeetbare jaren.

Daarna sloot Honda een pact met Red Bull, dat in 2018 Toro Rosso (nu AlphaTauri) aandreef voordat het grote team een jaar later de macht kreeg. In 2019 waren ze weer aan het winnen, met Verstappen die hun laatste rekening opende met een beroemde overwinning in Oostenrijk dat jaar.

Sindsdien zijn er nog meer overwinningen geweest, met Verstappen die er nog zes scoorde en Pierre Gasly de andere voor zijn overwinning op Monza vorig jaar. De overwinning in Monaco, afgelopen zondag, was Honda’s tachtigste in de hoogste klasse.

Yamamoto had ook een goed woordje voor de Bulls: “,,Ondersteunend aan Verstappens kwaliteiten is natuurlijk het feit dat de ingenieurs van Red Bull en Honda op de baan en in de fabriek Verstappen ondersteunen door op de juiste momenten de beste beslissingen te nemen.

“Er bestaat niet zoiets als een gemakkelijke race, want er zijn altijd kleine problemen en moeilijkheden, zelfs als het lijkt alsof ze gewoon rijden is er veel aan de hand in de auto en buiten de auto.

“Daarom geeft deze overwinning ons veel vertrouwen. Het geeft ons ook een boost. Het was een uitzonderlijke overwinning voor iedereen. Het was echt een uitzonderlijke overwinning voor ons allemaal,” voegde Yamamoto eraan toe.

De overwinning van Verstappen en de ommekeer van de achtste plaats in de kwalificatie naar de vierde plaats door Sergio Perez, betekent dat de Nederlandse coureur en zijn team aan de leiding gaan in het puntenklassement voor de zesde race in Bakoe.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws