GpFlits Socials

Laatste nieuws

Wolff: We kunnen het ons niet veroorloven om alles vroeg te tonen

Toto wolff mercedes can't show everything

Toto Wolff zegt dat het prijsgeven van elk aspect van de Mercedes W12 bij de lancering de concurrenten te veel tijd zouden geven om te kunnen kopiëren.


Bij de onthulling van hun 2021 auto, hield het Duitse team de bodem van de auto grotendeels verborgen, zonder de details te tonen.

Technisch directeur James Allison verklaarde dat dit was gedaan om niets weg te geven aan rivaliserende teams en Wolff heeft daar nu op voortgeborduurd door te stellen dat de concepten anders op tijd voor het begin van het seizoen zouden kunnen worden gekopieerd.

“Natuurlijk hebben we daar een nieuwe supertruc verstopt, anders hadden we die wel laten zien. Jullie zullen allemaal versteld staan als jullie het zien,” grapte Wolff, geciteerd door de Nederlandse editie van http://www.motorsport.com, voordat hij serieuzer zei:

“Er zitten 10 dagen tussen onze presentatie en de eerste testdag. Als we nu alles laten zien, geven we de concurrentie extra opties.

“Ze kunnen dan naar dingen kijken, ze evalueren en misschien zelfs doorrekenen met CFD-modellen. Zo zouden ze bij de eerste, tweede of misschien derde race met een soortgelijke update de baan op kunnen komen.

“De periode van 10 dagen tussen onze presentatie en de test is gewoon te groot. We kunnen het ons niet veroorloven om alles zo vroeg te laten zien.”

Nu de grote reglementaire veranderingen zijn uitgesteld tot 2022, zijn de teams veel meer beperkt in het aantal wijzigingen dat ze voor de komende seizoen aan hun auto’s kunnen aanbrengen.

Hoewel er enkele veranderingen zijn doorgevoerd op het gebied van aerodynamica, zegt Wolff dat het door de stabiele reglementen dit seizoen zaak is om zo minimaal mogelijk waar het kan winst te boeken.

“Als je compleet nieuwe technische reglementen hebt, dan begint iedereen met een blanco vel papier”, legde de Oostenrijker uit.

“Dan is de kans groot dat het ene team punten scoort met innovaties die een ander team over het hoofd heeft gezien. Maar in een jaar als dit, wanneer het gaat om een evolutie van de bestaande reglementen, gaat het veel meer om de marginale winst.

“Die marginale winst wordt een stuk belangrijker, ook al hebben ze een deel van de vloer weggekapt en zijn de gevolgen op het gebied van downforce behoorlijk drastisch.

“Maar je hebt het niet meer over tienden, maar over honderdsten die het verschil maken. Dat is heel interessant. Het zoeken naar marginale winsten kan net zo interessant zijn als het zoeken naar grote winsten.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws