GpFlits Socials

Laatste nieuws

Wolff over Verstappen: ‘Je kan niet zoveel foutjes maken in gevecht met Hamilton’

Max Verstappen gaat aan de leiding van het wereldkampioenschap na zijn overwinning in Monaco. Volgens Toto Wolff maakt de jonge Nederlander zeker kans op de wereldtitel, al maakt Max in zijn ogen nog wel genoeg foutjes.


Er is in 2021 eindelijk weer eens een strijd om de wereldtitel. Max Verstappen en Lewis Hamilton vechten elke race om de overwinning, en nadat Hamilton de eerste vier races het klassement kon aanvoeren, is die leiding nu in handen van Verstappen. Wolff ziet het talent van Verstappen, maar kaart ook zijn zwaktes aan.

‘’Hij kan zeker wereldkampioen worden, maar hij maakt nog steeds kleine foutjes omdat hij jong is. Zijn snelheid en wagenbeheersing zijn echter geweldig. Je kan echter niet zoveel foutjes blijven maken, want Lewis is op de top van zijn kunnen. Het is daarnaast ook veel makkelijk om de jager te zijn. Dat is waarom deze situatie ons goed ligt’’, zegt Wolff tegen Frankfurter Allgemeine.

Wolff blijft namelijk in de rol als underdog. ‘’Red Bull kan niet ontkennen dat ze de favoriet zijn. Max had moeten winnen in Bahrein, ware het niet dat Lewis zo indrukwekkend reed. Als Verstappen een ronde had gewacht met zijn inhaalactie, dan had hij als eerste de lijn gepasseerd. In Imola maakte Max ook een fout in de kwalificatie, anders had hij vooraan gestaan’’, somt Wolff de kansen op.

‘’In Portugal ging Max buiten de baan in de kwalificatie en maakte hij in de race een fout toen Hamilton hem in de nek hijgde. Red Bull had gewoon overal op pole moeten staan, want zij hebben het snelste pakket’’, aldus de teambaas van Mercedes.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws