GpFlits Socials

Laatste nieuws

Williams: We willen geen B-team zijn in de Formule 1

Williams Racing

Williams heeft benadrukt dat het zijn onafhankelijke status in de Formule 1 op lange termijn niet wil verminderen en dat het niet van plan is een ‘B-team’ te worden.


Williams is sinds 2005 een klantenteam voor verschillende motor leveranciers en heeft een langdurige samenwerking met Mercedes.

Eerder dit jaar werd aangekondigd dat de technische samenwerking met Mercedes in 2022 zal worden versterkt, door versnellingsbakken en andere interne onderdelen van hun motor leverancier over te nemen.

Maar de onlangs benoemde CEO Jost Capito heeft benadrukt dat Williams op lange termijn los wil blijven van de fabrikanten.

“Ons duidelijke doel is om een onafhankelijk team te blijven en niet gekocht te worden door een ander team of door een OEM omdat we de toekomst in de sport zien,” zei Capito.

“Williams is altijd onafhankelijk geweest, en wat wij zien [als] A en B teams, voor ons is een B team een team dat geen onafhankelijk eigendom heeft, het heeft wat eigendom van een OEM of een ander Formule 1 team.

“Volgens die definitie willen we geen B-team zijn, we willen een A-team zijn omdat racen onze core business is en moet blijven en onafhankelijk van een fabrikant die besluit in of uit te stappen die zo ons bestaan zou bedreigen.”

Capito prees de investeringen sinds de overname van het bedrijf door Dorilton Capital halverwege het seizoen en zei dat het nu aan Williams is om gebruik te maken van de verbeterde faciliteiten.

“Ik denk dat er van de infrastructuur kant veel is gedaan sinds Dorilton het overnam,” zei hij.

“Sinds eind vorig jaar is er veel geïnvesteerd in infrastructuur, en bijvoorbeeld in de machine-onderdelen, er zijn gloednieuwe fantastische machines, of het nu gaat om 3D-printen, hardware, software, op de IT-structuur.

“Er is veel gedaan. We hebben een fantastische windtunnel. We hebben niet alles, maar we hebben het meeste op zijn plaats om hogerop te komen.

“Maar het is niet ‘je zet er nieuwe machines in en zet de schakelaar aan en ze werken goed’, je moet het implementeren, je moet de spullen kalibreren, dan moet je het laten werken.

“Daarom was het belangrijk om eind vorig jaar te investeren in de 2022-auto, zodat die beschikbaar zou zijn, goed zou werken en goede resultaten zou opleveren.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws