GpFlits Socials

Laatste nieuws

Tsunoda over eigen verwachtingen: ‘Ik mikte zelfs op de top vijf’

Yuki Tsunoda begon veelbelovend aan zijn eerste seizoen in de Formule 1 door in Bahrein de negende plaats te veroveren, maar sindsdien gingen zijn prestaties snel naar beneden. De Japanner ziet zelf eveneens dat het beter moet.


Tsunoda maakte tijdens de vrije training in Monaco wederom een verkeerde inschatting, wat hem op veel kritiek van Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko kwam te staan. Tsunoda erkent dat hij aan het begin van het seizoen te veel van zichzelf verwachtte, waardoor hij met regelmaat een foute beslissing maakte.

“Vooral vanaf Bahrein ging ik heel, heel goed, zelfs met fouten omdat ik naar Q2 was gezakt. Maar toch ging het goed en haalde ik punten in de eerste race”, vertelde Tsunoda in de F1 podcast Beyond The Grid. De coureur ging vervolgens meer van zichzelf verwachten. “Ik denk dat ik vooral vanaf daar vrij hoog mikte met mijn verwachtingen voor de toekomst. Vooral Imola, de volgende race. Ik mikte zelfs op de top vijf.”

Hoge verwachtingen Tsunoda
Dat was echter geen goed plan volgens Tsunoda. “In de kwalificatie in Imola probeerde ik een geweldige ronde neer te zetten, een droomronde. Zeker in Q1 moet je dat soort dingen niet doen. Mijn adrenaline en motivatie was zo en ik ging de muur in. Dus ik denk dat ik in het begin van het jaar echt hoge verwachtingen had en dat ik te hoog mikte.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws