GpFlits Socials

Laatste nieuws

Ricciardo: ik zat zo ver off pace

Daniel Ricciardo had het moeilijk in Monaco en wil het allemaal even vergeten voor een nieuwe race in Bakoe.
Lando Norris was zijn nieuwe McLaren-teamgenoot Daniel Ricciardo in vier van de vijf races van 2021 tot nu toe de baas. Maar Ricciardo bereikte een nieuw dieptepunt in Monaco toen Norris de Australiër op weg naar de podiumplaats inhaalde. Ricciardo eindigde zondagmiddag teleurstellend als twaalfde, nadat hij de hele race achter Kimi Raikkonen had gezeten.


Tijdens zijn eerste McLaren-race in Bahrein kwam Ricciardo als zevende over de streep, maar later werd bekend dat hij schade aan zijn vloer had opgelopen door het vroege contact met Pierre Gasly. Sindsdien heeft hij toegegeven dat het “vreemd” is dat hij zichzelf onder dat oorspronkelijke niveau heeft teruggevonden.

“Terugkijkend was de overgang naar Renault natuurlijk niet de gemakkelijkste. Maar ik denk dat Monaco eigenlijk een vrij sterk weekend voor me was daar.”

Monaco is de afgelopen jaren een sterk jachtterrein geweest voor Ricciardo; Zijn meest succesvolle circuit in de F1 nadat hij 85 punten heeft gescoord in het vorstendom en twee poles, vier podiums en een overwinning in 2018.

“Ik blijf er natuurlijk aan werken. Maar ik heb het gevoel dat we dit weekend zo ver weg zijn geweest en zo veel op de achterste voet hebben gestaan, dat ik een deel van mij ook gewoon een paar dagen wil uitschakelen.”

Over wat zijn worstelingen heeft veroorzaakt, schrijft hij veel toe aan een gebrek aan tijd om aan de auto te wennen in vergelijking met voorgaande jaren:

“Eén ding waar het team eigenlijk op wees is dat we veel minder kilometers hebben gemaakt aan het begin van het jaar”, aldus Ricciardo. “Ik denk dat dat nu eigenlijk wel significant is.

“Maar met dat alles gezegd hebbende, had ik niet verwacht om zo ver terug te staan. Absoluut niet. Het team is heel begripvol en gaat er heel goed mee om. Maar persoonlijk wil ik hier niet staan, ik wil veel verder naar boven.

“Ik waardeer het dat ze me tijd geven en misschien heb ik gewoon meer tijd nodig. Maar sinds Bahrein voelt het alsof er niet echt veel vooruitgang is geboekt. Dus ik moet proberen om snel iets los te maken.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws