GpFlits Socials

Laatste nieuws

Norris vreest Q3 te missen in Portugal

Twee weken na zijn podiumplaats in Imola vreest McLaren’s Lando Norris dat hij zaterdag aan het einde van de kwalificatiesessie voor de Grand Prix van Portugal van 2021 niet in de top tien zal staan.


Hij maakte zich zorgen na een moeilijke tijd in de vrije training van vrijdag, toen hij ’s middags op de twaalfde plaats eindigde.

“Er waren veel mensen die fouten maakten, waaronder ikzelf, dus het is niet makkelijk om alles op een rijtje te zetten”, zei hij na afloop. “Je hebt geen ronde waarin de banden goed zijn, ze gaan hier twee of drie ronden mee.

“Het is anders en het is lastig”, vervolgde hij. “De wagenbalans is misschien ook niet zo goed als de voorbije weekends.

“Er waren een paar problemen hier en daar, waardoor we ons runplan niet zo gemakkelijk konden uitvoeren als we hadden gewild.

“We hebben zeker nog wat werk te doen om zeker te zijn van een plaats in de top tien,” voegde hij eraan toe. “En we zijn er niet gerust op dat we binnen de top 10 komen, wat belangrijk is om in Q3 te komen.

“Normaal gesproken hebben we het laatste weekend een grote achterstand op de Alpine, maar dit weekend lijken ze een stuk competitiever. Het maakt de race – of de kans om in Q3 te komen – een stuk moeilijker.

“Het zijn twee auto’s meer waarmee we kunnen racen, dus het is spannend, maar het maakt het leven een beetje lastiger,” zei hij. “Het is lastiger dan we hadden verwacht en lastiger dan we willen.

“We hebben ’s nachts zeker nog wat werk te doen aan sommige dingen,” voegde hij eraan toe. “Ik denk dat er een aantal duidelijke gebieden zijn waar we ons op kunnen richten en als we die vannacht een beetje verbeteren, kunnen we zeker wat prestaties vinden.

Norris kan kijken naar de andere kant van de garage, waar teamgenoot Daniel Ricciardo in betere vorm was. “We waren achtste vanmiddag, dus we zijn zeker in het balpark”, zei Ricciardo.

“Vandaag heb ik een stap voorwaarts gezet wat betreft mijn vertrouwen in de auto en mijn vermogen om de auto wat meer naar mijn hand te zetten.

“Het was persoonlijk een betere dag”, voegde hij eraan toe. “Ik voelde me vanochtend vanaf de eerste ronde behoorlijk op mijn gemak. Hoe meer ronden ik rijd, hoe beter ik me voel.

“Het begint aan te voelen als mijn auto. Het vertrouwen begint er te komen en het begrip van de auto begint er te komen, dus ik denk dat vandaag zeker een stap voorwaarts was.”

McLaren’s executive director Andrea Stella vond dat er morgen alles op alles te zetten was, voor beide coureurs.

“De omstandigheden zijn behoorlijk lastig vanwege het asfalt met weinig grip, de trage opwarming van de banden en vanwege de wind, die het rijden met de auto op de limiet moeilijk maken”, zei hij.

“We hadden een zeer nuttige vrijdag en hebben goede informatie verzameld over waar we de auto ’s nachts willen verbeteren, en ook over het waarschijnlijke gedrag van de banden voor de race.

“We zullen het vanavond allemaal op een rijtje zetten, wat aanpassingen doen en morgen ons best doen.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws