GpFlits Socials

Laatste nieuws

Norris: ‘Ik denk dat ik Verstappen had kunnen inhalen’

Lando Norris kent een uitstekend begin van het seizoen. Waar hij in Bahrein met P4 net buiten het podium eindigde, lukte het hem in Italië alsnog om die te bereiken. De Engelsman reed lang op de tweede plaats, maar uiteindelijk was het Lewis Hamilton die hem inhaalde. Norris eindigde op de derde positie.


De coureur van McLaren vertelt in een stream op Twitch dat hij tijdens de herstart in Imola zelfs het gevoel had dat hij Verstappen kon passeren. De Brit was de enige die met de zachte band aan de herstart begon, waardoor hij op korte termijn een voorsprong had op de teams om hem heen. Desondanks besloot hij achter Verstappen te blijven.

Norris was van mening dat het hem in de race weinig had opgeleverd wanneer hij Verstappen voorbij was gegaan. “Als ik het had geprobeerd, was ik niet op het podium beland denk ik”, vertelt Norris. “Dan had ik mijn banden totaal opgebrand en was Charles Leclerc mij voorbijgegaan in de slotfase van de race.” Toch denkt hij dat hij kans maakte. “Ik denk dat ik Verstappen in had kunnen halen. Misschien niet, maar ik had het op zijn minst kunnen proberen.”

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo had het een stuk moeilijker in Italië. De Australiër zag Norris een uitstekende kwalificatie rijden, terwijl ook in de race zijn teamgenoot beter was. Hoewel Ricciardo op de zesde plaats eindigde, kan hij nog allerminst tevreden zijn.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws