GpFlits Socials

Laatste nieuws

McLaren laat Ricciardo en Norris “het uitvechten op de baan”

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft bevestigd dat Daniel Ricciardo en Lando Norris op het circuit de strijd met elkaar mogen aangaan.


Zeven van de tien teams op de Formule 1-grid hebben in de winter wijzigingen doorgevoerd in hun rijdersbezetting. Alleen Mercedes, Alfa Romeo en Williams hebben vastgehouden aan hun 2020-coureurs.

Dit jaar duurden de tests voor het seizoen slechts drie dagen, wat betekent dat elke coureur slechts anderhalve dag voor het eerste weekend van het jaar heeft kunnen trainen.

Op de vraag of Norris voorrang krijgt terwijl Ricciardo zich verder aanpast aan McLaren, antwoordde Seidl: “Binnen het team is het duidelijk dat we beide coureurs hetzelfde behandelen.

“Ik doe mijn werk, wij doen ons werk als team als we ervoor zorgen dat we beide jongens dezelfde kansen geven om het goed te doen op de baan en om de strijd aan te gaan op de baan.

“Dat is de filosofie die we in het team hebben, ik denk dat het goed werkt. Het is tot nu toe erg bemoedigend om te zien hoe Daniel en Lando dit nieuwe hoofdstuk samen benaderen.”

Ricciardo kwam bij het team ter vervanging van Carlos Sainz, die naar Ferrari ging, nadat de Spanjaard een succesvolle samenwerking met Norris was aangegaan in een periode van twee jaar waarin McLaren weer competitief werd – het team eindigde vorig jaar als derde in de constructeursstand, hun beste positie sinds 2012.

Seidl voegde daaraan toe: “Ik heb al meerdere keren gezegd dat ik er absoluut van overtuigd ben dat we dit jaar weer een zeer sterke rijdersbezetting hebben.

“We wilden Daniel aan boord halen vanwege wat we van hem hebben gezien in termen van snelheid in de kwalificatie en hoe hij racet.

“Hij is de referentie die we de laatste twee jaar misten. Hij heeft in het verleden laten zien dat hij races kan winnen als we hem het juiste materiaal geven en dat is, denk ik, belangrijk voor ons om als team de volgende stap te zetten.

“Hij zal een referentie punt zijn voor Lando. Lando gaat zijn derde jaar in en we verwachten dat hij de volgende stap zet als hij al een stap heeft gemaakt van zijn eerste naar zijn tweede jaar. Wat ik van Lando heb gezien is zeer bemoedigend.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws