GpFlits Socials

Laatste nieuws

Marko over terugkeer Kvyat in F1: “Absoluut niet”

In maart werd bekend dat oud Red Bull Racing- en Alpha Tauri-coureur Daniil Kvyat het team van Alpine zal versterken als reservecoureur. Dr. Helmut Marko sluit een terugkeer naar de Formule 1 voor de Rus helemaal uit.


In een interview voor Motorsport-total wordt Marko gevraagd of Kvyat kans maakt op een comeback bij Red Bull. “Absoluut niet. We zijn gefocust op het werken met onze huidige coureurs, maar hij heeft ook een contract bij Alpine”, voegde Marko eraan toe.

Ook over de andere coureurs wil Marko nog geen uitspraak doen, zo bleek uit een eerder interview met Formel 1. “Voor zover ik me herinner, loopt het contract van Pierre Gasly nog twee jaar, dus ofwel bij Red Bull Racing of Alpha Tauri. Maar zoals ik al zei, we denken niet aan opstellingen. We zullen erover nadenken en een beslissing nemen tijdens de zomervakantie.”

Marko heeft geuit twijfels te hebben over Alpha Tauri-rookie Yuki Tsunoda, maakt hij zich iets minder zorgen over Sergio Perez, die een contract voor één jaar heeft bij Red Bull. “Het positieve is dat Perez presteert in de races”, zei hij. “Soms zit hij zelfs op het niveau van Max Verstappen. Maar we moeten wel iets extra’s vinden in de kwalificatie. Daar moeten we verbetering zien.” Rond de zomer zal dus meer duidelijk worden over de plannen van Red Bull, zelfs Nico Hulkenberg zou een buitenstaander zijn voor een stoeltje.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws