GpFlits Socials

Laatste nieuws

Marko niet onder de indruk: ‘Zeer sportief van Mercedes team’

Helmut Marko zegt sarcastisch dat het “erg sportief van het Mercedes-team” was nadat Lando Norris te horen kreeg dat hij Max Verstappen geen “plezier” moest doen in de kwalificatie in Portimao.


De connectie, McLaren wordt aangedreven door Mercedes.

Norris reed in de kwalificatie rondjes op het circuit van de Algarve en lag voor op Verstappen toen McLaren tegen de Brit zei dat hij Verstappen geen “plezier” mocht doen door hem een sleepbeweging te geven.

Verstappen eindigde de kwalificatie als derde en verloor daarmee van zijn Mercedes-teamgenoten, hoewel het een heel ander verhaal zou zijn geweest als zijn eerste Q3-tijd niet was geschrapt wegens overschrijding van de baanlimieten.

Marko was echter meer geïrriteerd door de boodschap aan Norris dan door de windvlaag die Verstappen in bocht 4 wijd duwde.

“Natuurlijk is het frustrerend als je de snelste tijd neerzet”, vertelde de Red Bull-adviseur aan ServusTV. “Maar in bocht 4 [in zijn eerste run] kreeg hij een windvlaag van achteren en die haalde hem eruit. Hij verloor daardoor tijd, niet gewonnen.

“Toen in de tweede run, kreeg Lando Norris te horen dat hij Max geen plezier moest doen.”

Hij voegde eraan toe: “Erg sportief van het Mercedes team.”

Maar dat was niet Marko’s enige klacht, want hij vond ook dat voormalig Red Bull-coureur Sebastian Vettel problemen veroorzaakte voor Verstappen.

Dat was volgens hem “een beetje ongelukkig”, meer dan opzettelijk.

“Dan met Vettel, natuurlijk, hij was bezig met de auto, dat hij hem op de weg houdt”, zei de Oostenrijker. “Het was een beetje ongelukkig.”

McLaren-teambaas Andreas Seidl heeft volgehouden dat er niets onbehoorlijks was in het bericht aan Norris, noch dat McLaren op welke manier dan ook Mercedes probeerde te helpen.

“We moeten het duidelijk maken, we rijden voor onszelf en niet voor iemand anders”, zei hij. “Ons doel is om met onze twee auto’s zo hoog mogelijk te eindigen.

“Ik denk dat het normaal is dat, zoals iedereen doet, en Max was niet anders, je niemand een tow wilt geven, omdat het een voordeel is voor de andere auto.”

Vooruitkijkend naar de Grand Prix van Portugal van zondag, zullen Verstappen en de Mercedes-coureurs op de medium Pirellis starten.

Marko is echter bezorgd dat Mercedes het betere tempo heeft op de gele banden.

“We maken ons zorgen over onze prestaties op de medium band”, zei hij. “We zijn niet competitief op die band.

“We hopen dat dit zal veranderen met volle tanks, zodat het warm-up gedrag dan anders zal zijn.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws