GpFlits Socials

Laatste nieuws

Marko haalt uit naar Gasly: ‘Perez wil de auto niet opnieuw uitvinden

Langzaam maar zeker lijkt Sergio Perez zijn draai te vinden bij Red Bull Racing, maar goed genoeg is het nog niet. Vooral in de kwalificatie schiet de Mexicaanse coureur te kort en is hij volgens Helmut Marko te inconsistent.


Met uitzondering van de race in Imola, waar hij door een eigen fout een podiumplek weggooide, wist Perez in der ace tot nu toe altijd in de top vijf te eindigen. Hierdoor heeft hij een belangrijk aandeel gehad in de leidende positie van Red Bull in het constructeurskampioenschap. Zelf staat Perez nu vijfde in het kampioenschap.

In de kwalificatie gaat het de Mexicaan echter wat minder goed af. In de eerste vijf races kwalificeerde hij zich als 11e (Bahrein), 2e (Imola), 4e (Portugal), 8e (Spanje) en 9e (Monaco). In Imola wist hij zich voor Max Verstappen te kwalificeren, maar over het algemeen komt hij flink te kort op zijn teamgenoot. Hierdoor moet er in de race steeds onnodig veel terrein worden teruggewonnen.

Ook Helmut Marko ziet het verschil tussen Verstappen en Perez in de kwalificatie, maar toch is de Red Bull-adviseur positief over de ontwikkeling van Perez bij het team. “Perez wordt steeds beter”, oordeelt de Oostenrijker op Auto Motor und Sport. Hij wijst hierbij ook nog even naar het verschil met Pierre Gasly. “Perez wil de auto niet opnieuw uitvinden, zoals Gasly. In plaats daarvan kijkt hij naar Max, analyseert zijn ronden en ziet in waar hij moet verbeteren.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws