GpFlits Socials

Laatste nieuws

Leclerc: Vettel en Sainz niet de enige harde werkers

Charles Leclerc zei dat hij “gewend raakt” aan hardwerkende coureurs bij Ferrari, maar zijn andere aanpak betekent niet minder inzet.


Onlangs besprak Sainz zijn regelmatige bezoeken aan Ferrari’s fabriek in Maranello, zo veel dat het team in het beginstadium niet zeker wist wat te doen met hem.

Maar terwijl Leclerc zich volledig bewust is van hoe hard Sainz werkt, is het niet de eerste keer dat hij een sterke werkethiek bij een teamgenoot ziet, hij zei dat Sebastian Vettel ook een harde werker was.

Hij gelooft ook niet dat het een slechte weerspiegeling is van zijn eigen aanpak. De Monegaskische coureur is misschien niet altijd aanwezig in de fabriek, maar dezelfde methodes werken in zijn ogen niet voor elke coureur.

“Hij is een harde werker, dat is zeker, maar Seb was ook een harde werker dus ik denk dat ik eraan gewend raak om te werken met jongens die heel erg hard werken”, vertelde Leclerc aan Sky F1 toen hem werd gevraagd of Sainz’ regelmatige aanwezigheid in de fabriek hem heeft aangezet tot meer bezoeken.

“Dat doe ik ook, ik heb mijn benadering van de manier waarop ik naar het circuit of naar de fabriek ga niet veranderd, ik doe wat ik nodig heb voor mezelf en elke coureur is anders.”

Van alle coureurs die tijdens het tussenseizoen van team wisselden, heeft Sainz zich misschien wel het snelst aangepast aan zijn nieuwe omgeving.

Dus in de opkomende strijd tussen Ferrari en McLaren voor P3 in het constructeurskampioenschap, gelooft Leclerc dat strategie het verschil zal maken, in plaats van hoe voorbereid de coureurs zijn.

“Ik heb het gevoel dat Carlos er al aardig bij zit en dat het gaat aankomen op welk team minder fouten maakt in termen van strategie,” legde hij uit.

“Dus we moeten er elk weekend echt bovenop zitten.”

Ferrari’s positieve start van het seizoen betekende dat ze hun focus op de SF21 verhoogden, nadat ze voor de seizoensopener hadden gezegd dat 2022 snel hun prioriteit zou worden.

Maar Leclerc onthulde dat Ferrari nu al “100%” gefocust is op 2022, en als het al niet heel dichtbij is.

“Ik denk dat wij als coureurs een grote invloed hebben op waar we de balans van de auto willen hebben, en wat dat betreft ben ik best tevreden dit jaar en hebben we goed werk geleverd,” zei hij.

“Het is iets beter gegaan dan we dachten, maar als je het vergelijkt [met 2020] is het een hele goede vooruitgang die we als team hebben geboekt en dat is geweldig om te zien.

“En aan de andere kant zijn we Ferrari en ik kan niet verrast zijn door een Ferrari die vijfde eindigt.

“Vanaf vorig jaar is het duidelijk dat de algemene prestaties van de auto zijn verbeterd en de eer gaat naar de ingenieurs, gewoon omdat ze downforce hebben toegevoegd, we hebben meer vermogen, dus eigenlijk is het een betere auto.

“We zijn nu al gefocust op volgend jaar, als het geen 100% is, dan is het er wel dichtbij, en we proberen de auto dit jaar nog verder af te stellen om de laatste paar honderdsten te vinden.

“De focus ligt op volgend jaar en ik denk dat het daar heel belangrijk voor ons wordt om goed te zijn, want dezelfde auto zal nog vele jaren gebruikt worden.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws