GpFlits Socials

Laatste nieuws

Leclerc gemotiveerd: ‘We komen van ver’

Met de snelst genoteerde tijd tijdens de kwalificatie sloeg het noodlot in de laatste seconden van Q3 toe. Leclerc raakte de vangrail en verloor de controle over de auto die met schade afgevoerd werd. Zijn tijd bleef staan en plaatste hem in zijn thuisrace op pole position, hoewel Verstappen ervan overtuigd was dat zijn ronde op dat moment de snelste zou zijn. We zullen het nooit weten, want de sessie werd stilgelegd. Uiteindelijk bleek Leclerc niet te kunnen starten, waardoor het voor Verstappen een relatief eenvoudige overwinning was.


Voor Charles Leclerc was de situatie een bittere pil om te slikken. Hij pijnigde zichzelf nog meer door naar de podiumceremonie te gaan en te klappen voor teamgenoot Carlos Sainz, die tweede werd. Dit ook met als doel om zichzelf in te prenten dat hij de fouten die hij maakte nooit meer mag maken. Leclerc baalt logischerwijs, maar ziet er in grote lijnen ook een positief resultaat in. Met name als het op de Ferrari zelf aankomt.

In gesprek met Motorsportweek.com zegt de Monegask: “Natuurlijk is het moeilijk te accepteren, aangezien het mijn thuis is. We hebben ook niet elke dag de kans om in zo’n goede positie te zitten, maar dat is een deel van de autosport. Deze dingen kunnen gebeuren. Ik zal dat proberen te onthouden van dit weekend, alsook alle positieve signalen die we hadden.”

“We komen van vrij ver, zeker als we de prestaties van vorig jaar bekijken dus we hebben goed werk geleverd in de zin van verbeteren race na race. Hier was het misschien een uitzondering: vechten om de overwinning, maar dat betekent niet dat er geen progressie was. We zitten op de juiste weg en het gaat goed. Het geluk was niet aan mijn kant dit weekend, maar dat is het leven.”

De volgende Grand Prix is die van Azerbeidzjan en ook dat is een stratencircuit. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, want wellicht is de Ferrari ook op dat circuit goed. Het enige nadeel is het enorm lange rechte stuk op de straten van Bakoe, wat nadelig voor de Ferrari kan zijn. Desalniettemin is Leclerc positief gestemd. Zo zegt hij tot slot: ”Ik kom er wel overheen, ik denk aan Bakoe. Ik ben erg gemotiveerd om weer in de auto te stappen en hopelijk heb ik erg snel een goed resultaat.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws