GpFlits Socials

Laatste nieuws

Kritiek op Drive to Survive: “Onmogelijk om je ongenoegen te verbergen”

Er is nogal wat kritiek geweest op het laatste seizoen van Drive to Survive. De serie zou over de top zijn en situaties te ver doorvoeren. Maar nu is er ook kritiek uit de paddock, want de echtgenoot van Claire Williams is niet blij met de serie.


Drive to Survive is een serie van tien afleveringen waarin uiteenlopende zaken aan de orde komen. Denk aan het schandaal rond de ‘Roze Mercedes’, de problemen bij Ferrari, Silly Season en de druk op Alexander Albon. Eén belangrijke kwestie die echter in de hele serie met slechts één zin wordt genoemd, is het vertrek van de familie Williams.

Dit is de verkeerde kant opgegaan voor de echtgenoot van Claire Williams, Marc Harris, die op Instagram uithaalde. ”Het is onmogelijk om het niveau van frustratie en ontsteltenis te verbergen dat ik voel rond het nieuwste seizoen van Netflix’s Drive to Survive. Het punt van de show is om fans dichter bij de sport te brengen, om inzicht te geven in wat er gebeurt en om de verhalen van het seizoen te vertellen”, begint Harris.

”Het is moeilijk te geloven dat er een belangrijker verhaal was (anders dan COVID 19) dan de verkoop van een van de meest historische, succesvolle en dierbare teams die de sport ooit heeft gezien. Meer dan 50 jaar in de sport, 16 Wereldkampioenschappen en de legendarische Team Principal Sir Frank Williams en de familie die een sport verlaat die ze hielpen maken tot wat het nu is en nauwelijks een vermelding. Wat een schande. Het voelt als een totaal gebrek aan respect voor SFW, Claire en het team zelf.
Wat een kans om een verhaal te vertellen over hoe hard de sport is, hoe moeilijk het is om te overleven en welke opofferingen er gemaakt moeten worden.

Het is makkelijk om te zeggen dat er geen toegang werd verleend. Nee, geen enkele filmploeg (behalve de Williams zelf) kreeg toegang tot de zeer privé momenten waarop Claire het team moest vertellen dat de familie de sport waar ze van houden en voor ademen, moest verkopen en verlaten. Maar een overvloed aan beeldmateriaal werd beschikbaar gesteld door het team en alle crews hadden toegang op alle andere momenten. Wat jammer dat het niet is gebruikt…”, besluit Harris.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws