GpFlits Socials

Laatste nieuws

George: Norris zal ‘ verrassen’ tegen over Ricciardo

George Russell denkt dat Lando Norris “een paar mensen zal verrassen” tijdens het seizoen van 2021 als hij zich voorbereidt om het bij McLaren op te nemen tegen Daniel Ricciardo.


Ricciardo is misschien wel een van de sterkste coureurs op de Formule 1 grid en komt bij McLaren met iets wat ze niet meer hebben gehad sinds Fernando Alonso deel uitmaakte van het team.

Dat zou de Aussie een voorsprong kunnen geven op zijn nieuwe teamgenoot, maar Russell denkt dat zijn mede-Brit, Norris, de strijd met hem aan kan gaan.

“Ik denk dat Lando een paar mensen gaat verrassen,” vertelde Russell aan Sky Sports.

“Hij is nu in zijn derde seizoen in de Formule 1 en derde seizoen bij McLaren. Hij kent het team, kent de auto door en door en alle engineers.

“Het wordt lastig voor Daniel [Ricciardo] om bij een nieuw team te komen en het op te nemen tegen iemand als Lando, die ongelooflijk snel is en ervaring heeft binnen dat team…dus ja, ik denk dat hij [Lando] dit jaar een paar mensen zal verrassen.”

Weg van McLaren en terug naar zijn eigen team, Williams, heeft Russell hun beste en slechtste scenario in kaart gebracht op weg naar de 2021 seizoen.

“We moeten realistisch zijn,” zei Russell.

“Ik denk dat we in het slechtste geval in een vergelijkbare positie zullen verkeren als vorig jaar, wat nog steeds een grote stap vooruit was ten opzichte van 2019, en uiteraard heeft de Ferrari-motor [gebruikt door naaste rivalen Alfa Romeo en Haas] een grote stap voorwaarts gemaakt.

“In het beste geval denk ik dat we in het middenveld vechten. Dat is waar we naar streven, maar het betekent niet dat dit is waar we zullen zijn.

“Uiteindelijk hebben we geen idee hoe alle andere teams in de winter hebben gepresteerd, maar ik denk dat de jongens goed werk hebben geleverd en de tijd zal het leren.”

Russell, die bij Mercedes in de wachtkamer staat, heeft ook Sir Lewis Hamilton gesteund om een achtste wereldtitel te winnen – maar zal dan moeten beslissen of hij de Formule 1 “op de top van zijn kunnen” wil verlaten.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws