GpFlits Socials

Laatste nieuws

Franse GP in gevaar ‘Frankrijk stelt quarantaineplicht in voor VK-reizigers’

Eerder deze week maakte Oostenrijk al bekend dat zij alle vluchten vanaf 1 juni weren vanuit het Verenigd Koninkrijk. Ook Frankrijk heeft nu extra maatregelen genomen tegen reizigers die vanuit het Verenigd Koninkrijk het land binnenkomen. Daarmee lijkt de Grand Prix van Frankrijk ook in gevaar te komen, aangezien veel personeel uit het Verenigd Koninkrijk komt.


EuroNews meldt dat Frankrijk een verplichte quarantaineplicht op stelt voor reizigers uit het VK. Dat doen ze omdat de eerste coronagevallen met de variant uit India geconstateerd zijn in het VK. De Franse regering wilt niet het risico nemen dat deze variant ook binnen haar eigen grenzen intrede maakt en neemt daarom uit voorzorg het besluit om de quarantaineplicht in te stellen.

Hoewel het vaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk lange tijd enorm goed liep, lijken de meeste Europese landen toch vluchten te weren van het VK. Oostenrijk deed dit al volledig vanaf 1 juni, terwijl Duitsland alle niet-essentiële reizen uit het VK verboden heeft.

Aangezien een groot gedeelte van de F1-paddock uit het Verenigd Koninkrijk moet komen, lijken deze maatregelen wel impact te hebben. De F1-organisatie heeft echter afgelopen jaar al vaak laten zien dat ze, zelfs met strenge maatregelen, alsnog veilige bubbels kunnen maken met weinig besmettingen. Daardoor staat de Franse GP niet onder direct gevaar, maar is het wel iets om vroege zorgen over te maken voor de F1.Hoewel het vaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk lange tijd enorm goed liep, lijken de meeste Europese landen toch vluchten te weren van het VK. Oostenrijk deed dit al volledig vanaf 1 juni, terwijl Duitsland alle niet-essentiële reizen uit het VK verboden heeft.

Aangezien een groot gedeelte van de F1-paddock uit het Verenigd Koninkrijk moet komen, lijken deze maatregelen wel impact te hebben. De F1-organisatie heeft echter afgelopen jaar al vaak laten zien dat ze, zelfs met strenge maatregelen, alsnog veilige bubbels kunnen maken met weinig besmettingen. Daardoor staat de Franse GP niet onder direct gevaar, maar is het wel iets om vroege zorgen over te maken voor de F1.


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws