GpFlits Socials

Laatste nieuws

Carlos Sainz: “Het was een zeer moeilijke kwalificatie hier in Portimão”

Het Scuderia Ferrari-team had een goede kwalificatiesessie met beide coureurs die in de top tien posities eindigden tijdens de 2021 Grand Prix van Portugal. Carlos Sainz outkwalificeerde zijn teamgenoot Charles Leclerc voor de eerste keer dit seizoen toen hij op de vijfde positie eindigde. Leclerc moest genoegen nemen met de achtste plaats.


Sainz was dit weekend in goede vorm terwijl hij zich steeds comfortabeler voelde in de Ferrari SF21. De Spanjaard zette een goede stap voorwaarts door zijn teamgenoot te outkwalificeren en zal vanaf de derde rij starten.

Sainz start op de zachte compound banden en denkt dat hij met een goed bandenmanagement een goede race kan rijden. Hij zei: “Het was een moeilijke kwalificatie hier in Portimão door de harde wind en de lastige omstandigheden, maar ik ben blij met mijn sessie. Toen ik op de baan was, voelde ik dat ik goed reed en we hebben het hele weekend goede beslissingen genomen over de afstelling van de auto.

“Het grootste positieve voor mij is dat mijn aanpak goed lijkt te werken en dat het gevoel met de auto met elke sessie beter wordt. Er is nog veel ruimte voor verbetering, maar ik denk dat vandaag een goede stap was en daar ben ik blij om, al had ik liever Q3 gehaald met de mediums. Mijn tempo was goed met die compound en als het verkeer met een andere auto bij de tweede push er niet was geweest, denk ik dat ik in een betere positie zou hebben gezeten om de cut te halen.

“Omdat ik echter één setje softs had gespaard na een sterke eerste run in Q1, besloten we om onnodige risico’s te vermijden en kwalificeerden we ons voor Q3 met softs. Eenmaal in de top tien leverde een paar goede ronden ons P5 op voor morgen. Ondanks het bandennadeel voor de race heb ik er vertrouwen in dat we met een sterke start en bandenmanagement van mijn kant kunnen vechten voor goede punten. Laten we racen! Hasta mañana.”

Charles Leclerc: “Ik deed het goed op de mediums in Q2”
Leclerc was teleurgesteld dat hij zich slechts als achtste kwalificeerde, maar hij heeft het voordeel dat hij op de duurzamere medium compound banden start. Leclerc zei: “Mijn prestaties in Q3 waren vandaag gewoon niet goed genoeg en ik was niet op het niveau dat ik wilde zijn. Iedereen had het moeilijk in deze omstandigheden en ik denk dat ik een beetje te hard pushte. Als je dat doet, begint de achterkant van de auto veel te bewegen en dat is wat er gebeurde tijdens mijn snelste ronde.

“Positief is dat ik in Q2 goed doorkwam op de mediums, wat morgen in de race een sterk punt zal zijn, vooral bij de start. Tijdens de vrije training zagen we meer afslijting op de softs, dus ik hoop dat dit ons een voordeel oplevert met degenen om me heen die allemaal op de rode banden starten. We zitten allemaal heel dicht bij elkaar, dus uiteindelijk zal degene die de minste fouten maakt, degene zijn die aan de leiding komt.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws