GpFlits Socials

Laatste nieuws

Alpine: “onze concurrenten hebben het maximale uit de race gehaald”

In Portugal en Spanje wist het team van Alpine sterk voor de dag te komen, maar in Monaco vielen de resultaten tegen. Esteban Ocon moest het doen met een negende plaats, terwijl Fernando Alonso buiten de punten viel en als dertiende eindigde. Volgens CEO Marcin Budkowski was dit echter slechts een ‘hapering’ in de vooruitgang van het team.In Portugal en Spanje wist het team van Alpine sterk voor de dag te komen, maar in Monaco vielen de resultaten tegen. Esteban Ocon moest het doen met een negende plaats, terwijl Fernando Alonso buiten de punten viel en als dertiende eindigde. Volgens CEO Marcin Budkowski was dit echter slechts een ‘hapering’ in de vooruitgang van het team.


Monaco een weekend om te vergeten voor Alpine
Door de hechte strijd om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap betekent dit dat Alpine daar twee plaatsen verliest. “Het had erger gekund”, zegt Budkowski in gesprek met Motorsport.com. “Jammer genoeg hebben onze concurrenten het maximale uit de race gehaald, met name degenen achter ons. Zij scoorden extra veel punten omdat twee van de leiders uitvielen.”

“Voor het kampioenschap is het dus pijnlijk. Eerlijk gezegd was het gewoon een slecht weekend voor ons”, gaat hij verder. “We hadden het donderdag al moeilijk met de pace, en vooral met de bandentemperaturen. En ondanks dat we wat goed konden maken met Esteban in de kwalificatie, was de auto niet afgesteld voor de juiste banden.”

Opvallend is dat Alonso meer moeite leek te hebben dan zijn teamgenoot Ocon, maar volgens Budkowski is daar een verklaring voor. “Ze hadden het beide moeilijk, maar het verschil zat hem in het feit dat Esteban in Q1 zijn banden aan het werk kon krijgen, en Fernando niet”, zegt de 44-jarige Pool. “Al met al was het een weekend om te vergeten, al kunnen we er ook veel lessen uit trekken. Ik denk niet dat dit weekend representatief is voor de vooruitgang die we hebben geboekt.”


Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in Laatste nieuws